Välkommen till Norrköping

Första gången i Norrköping? Då har du en fantastisk stad att upptäcka! I hjärtat av staden finns det vackra Industrilandskapet med byggnader från en tid då Norrköping var en rykande textilindustri. Idag är byggnaderna varsamt restaurerade och inhyser kreativa företag, universitet, restauranger, konserthus m.m. Genom staden rinner Motala Ström, även kallad Strömmen, med ett eget vattenfall och laxtrappa.

Norrköping är en stad med tydlig storstadskänsla. Kanske beror det på stadens pampiga hus och rika kulturliv. På Drottninggatan, vår största shoppinggata, hittar du nyrenoverade gallerior såväl som småskaliga butiker. Sedan har vi givetvis vår pärla Knäppingsborg, ett mysigt kvarter med charmiga butiker och matbutiker där du kan bl.a. handla lokalproducerad mat över disk. Här finns även flera mysiga restauranger och uteserveringar.

Norrköping är en stad med massor att upptäcka och uppleva. Vi hälsar dig varmt välkommen till vår stad!

Norrköping är dessutom en riktig evenemangsstad! Musikfestivalerna Bråvalla Festival och Where’s the Music? är två välbesökta evenemang och vi är även stolta över Augustifesten, Kulturnatten och Norrköping Light Festival. Augustifesten är Norrköpings stadsfestival där hela stan tar sig ut på gator och torg. Kulturnatten infaller sista lördagen i september och då bjuds det på musik i varje hörn, små gallerier öppnar upp, flera restauranger förgyller sina lokaler med konst och eldar värmer dig inpå natten. Norrköping Light Festival lyser upp staden under de mörka månaderna december och januari med konstverk och ljusinstallationer skapade av konstnärer runt om i världen.