Vad är Where’s the Music?

  Where’s the Music? är Sveriges plattform för musik. Här möts svensk och internationell musikbransch samt glada festivalbesökare för att upptäcka morgondagens nya stjärnor.

  Eventet består av två delar – En konferens, med inriktning mot musikbranschen, och en festival med fokus främst på ny musik. Festivalen som är publik ger både bransch och allmänhet möjlighet att upptäcka nya intressanta akter i intima klubbmiljöer men även mer etablerade akter kommer framträda. Festivalen äger rum på scener och klubbar belägna i centrala Norrköping.

  När och var hålls Where’s the Music?

  Where’s the Music? – Festival hålls fredag till lördag, 9-10 februari, 2018. Festivalen äger rum i centrala Norrköping.

  Where’s the Music? – Konferens hålls fredag och lördag, 9-10 februari, 2018.

  Vad innebär en showcase-festival?

  De flesta band som spelar på festivalen genomför det som i musikbranschen ofta omnämns som ett showcase det vill säga spelar ett något kortare set med syfte att visa upp sig för en intresserad publik och bransch. Konserternas längd är vanligtvis ca 30 minuter för att schemat ska kunna fyllas med så många spännande band som möjligt. Av samma anledning pågår många konserter parallellt, på flera spelställen samtidigt. En showcase-festival är blir därför en slags uppvisningsfestival där huvudfokus ligger på ny musik. Programmet på Where’s the Music? består av en blandning av mer och mindre etablerade akter.

  Hur tar jag mig till festivalen?

  Det är enkelt att ta sig till Norrköping kollektivt med antingen buss eller tåg. Festivalen äger rum i centrala Norrköping, enbart några hundra meter från resecentrum. Du kan enkelt ta dig mellan spelställena och konferenscentret till fots. Lokalerna ligger med max 10 minuters gångavstånd från varandra.

  Var köper jag min biljett?

  Where’s the Music? – Festival
  Festivalpass + endagsbiljetter säljs via Eventim.se. Notera att det är billigare att köpa via Eventim än att köpa på plats under festivalen.

  Köp biljett här

  Where’s the Music? – Konferens
  Biljetter till konferensen säljs via Trippus.

  Köp biljett här

  Du kan också köpa dina biljetter direkt hos Upplev Norrköping.

  Vad inkluderas i biljetten?

  Det beror på om du köper ett festivalpass eller delegatpass.

  Festivalpasset ger dig tillträde till de olika konsertlokalerna under fredag och lördagen i mån av plats.

  Med ett delegatpass får du utöver prioriterat inträde till alla konserter också tillgång till konferensen under förmiddagen på fredag och lördagen. Som delegat är du även inbjuden till branschkvällen på torsdagen.

  Festivalarmband

  Innan du går på din första spelning under festivalen måste du lösa in din biljett mot ett armband.

  Notera: Festivalarmbandet måste hämtas ut personligen (du kan inte hämta ut ett armband åt din kompis) och 1-dagsbiljetter kan endast bytas mot festivalarmband under den dag som biljetten gäller.

  ARMBANDSUTLÄMNING:
  Turistbyrån
  Adress: Källvindsgatan 1
  Ons 12:00-17:00
  Tor 10:00-17:00
  Fre 10:00-22:00
  Lör 10:00-22:00
   
  Spiralen
  Adress: Drottninggatan 59
  Ons 13:00-18:00
  Tor 13:00-18:00
  Fre 13:00-18:00
  Lör 12:00-17:00

  Vad är det för åldersgräns på festivalen och konferensen?

  Festivalen och konferensen har 18-årsgräns.

  Var kan jag bo?

  Eftersom Where’s the Music? hålls mitt inne i centrala Norrköping, så finns det inget campingområde. Det finns däremot flera vandrarhem och hotell i närområdet.

  Comfort Hotel i Norrköping erbjuder alla besökare en 10% rabatt på bokade rum om du uppger koden WTM2018 om du bokar via telefon eller mail, 011-156500 eller co.norrkoping@choice.se.

  Kan jag välja att köpa en biljett till bara en konsert eller en konferenspunkt?

  Nej, det är tyvärr inte möjligt.

  Vilka biljetter är det som gäller för assistenter/ledsagare?

  Ledsagare och assistenter går in gratis på festivalen och behöver inte köpa någon biljett. Det förväntas att ledsagare eller assistenter agerar på ett professionellt sätt under hela vistelsen.

  Kontakta info@wheresthemusic.se för mer info.

  Kommer jag kunna se alla band jag önskar?

  Vi kan tyvärr inte garantera att du kommer kunna se allt du önskar. Detta eftersom alla konserter genomförs på spelställen med en begränsad kapacitet på mellan 150-900 personer. Först till kvarn gäller, och eftersom detta är en festival vars syfte är uppmärksamma nya band, har alltid press och bransch företräde in på konserterna. Detta kommer att lösas genom två olika köer. Detta är också anledningen till det låga biljettpriset.

  Mitt band borde spela på Where’s the Music?!

  Om du är intresserad av att spela på festivalen kan du maila band@wheresthemusic.se. Vi får in många förfrågningar och hinner inte svara på alla. Vi kontaktar dig om vi är intresserade av att boka er.